Undgå sundhedsmæssige skader på grund af el

Stød fra elektricitet kan give farlige el skader der rammer din sundhed.

Du er kommet hjem fra løbeturen, det bliver aften og strømmen går i huset. Du tænker, at du godt kan klare det selv. Men så sker det. Du får et elektrisk stød. Denne situation kan ske for mange. Med nogle få simple forholdsregler kan gøre, at man undgår el-skader.

At få et elektrisk stød gennem kroppen kan være enormt farligt. Du kan få alvorlige skader på både ydre og indre organer. Du kan endda i allerværste tilfælde dø af dine kvæstelser. Derfor skal man huske at passe på sig selv, når man har med el at gøre.

Der findes mange typer af el-skader. Du kan få mindre eller større brandsår, som eventuelt kan dække over større skader under huden. Du kan få forskellige øjenlidelser og høreskader, du kan komme til at lide af store smerter i muskler, sener og led, du kan blive ramt på nervesystemet og i bevægeapparatet og så kan hjernen blive ramt, hvilket eksempelvis kan medføre dårligere hukommelse og nedsat intellektuel funktion.

De ting, man kan dø af, er for eksempel, hvis man bliver ramt i hjerte og blodkar. Og hvis det går ud over nyrerne kan det også forårsage død.

Simple forholdsregler til at forebygge el-skader

Hvis du tager dine forholdsregler, så burde der dog aldrig være noget at være bange for. Følger du dem, er du sikker. Her er en liste over forholdsregler, der er gode at følge, når det kommer til strøm og forebyggelse af el-skader:

  • Til at begynde med så er det altid en god idé at slukke for strømmen til det, du skal lave. For uden strøm kan du selvsagt ikke blive ramt af stød.
  • Derefter skal du sikre dig, at der ikke er mulighed for, at strømmen bliver sat til igen.
  • Du skal gøre op med dig selv, om du har de rette kvalifikationer til at lave det krævede stykke arbejde. Hvis ikke du har det, så skal du få fat i en autoriseret elektriker.
  • Sørg altid for, at du bruger de sikkerhedsværktøjer og handsker, som er nødvendige.
  • Planlæg det forestående job ordentligt, så der ikke sker noget uventet undervejs.
  • Undgå smutveje og brug det nødvendige sikkerhedsudstyr og værktøj.
  • Tag ikke sikkerhedsmæssige risici!

Hvis man følger disse forholdsregler, så burde man dermed være sikret mod de værste ulykker. Det kan altid anbefales at få fat i en autoriseret elektriker der er billig og som kan give dig en fast pris. Prisen afhænger naturligvis af omfanget på den opgave du skal have løst. På denne måde vil du altid være sikret det bedst mulige stykke arbejde, og du vil undgå el-skader.

Skrevet af
Mere fra Arne Mikelsen

3 trådløse iPhone gadgets til dig der dyrker sport

Motion og helbred hænger uløseligt sammen. Ved at holde os aktive i...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *