Særlig ungdomsuddannelse (STU) hjælper udsatte unge

STU er en uddannelse der også styrker den sociale sundhed hos udsatte unge.

Med en STU kan du få en ungdomsuddannelse, selvom du ellers normalt har haft svært ved at gennemføre en uddannelse. Alt det kræver er, at du er mellem 16 og 25 samt at du ikke kan indgå på en normal uddannelse for unge. Mange af dem, der går på en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse, er ramt af en eller flere diagnoser. Det kan være diagnoser som autisme, OCD, angst og ADHD. På denne uddannelse bliver der fokuseret rigtig meget på individet, og hvordan du som enkeltperson får de bedst mulige chancer for at kunne gennemføre en normal videre uddannelse eller at indgå på arbejdsmarkedet efter STU’en.

Det, at der bliver fokuseret meget på individet er en strategi, der er blevet indført, fordi det giver en masse succesoplevelser, da de unge finder ud af, hvad de er gode til, og samtidig bliver styrket i disse færdigheder. De færdigheder får de så lov at bruge både på skolen og i den virksomhedspraktik, som også er en del af uddannelsesforløbet. Udover de skolemæssige færdigheder, som eleverne får styrket, bliver de også undervist i mere almene ting, som man skal kunne i voksenlivet. Det kan eksempelvis være fag som giver færdigheder i det at bo alene samt sundhedsfag.

STU styrker den mentale sundhed hos de unge

De sundhedsfag, der er på STU, giver de unge bedre forudsætninger for at få en sund livsstil. Det får de blandt andet ved at have teoretisk undervisning om kost, undervisning i at planlægge måltider, i at købe ind og i selve madlavningen. Derudover får de også mange steder undervisning i kroppen. Det er ikke kun kosten, der bliver fokuseret på. Motion er nemlig også vigtig for en sund livsstil. Derfor får eleverne undervisning i at træne – mange af stederne med STU har endda egne fitnesslokaler.

Alle de succesoplevelser, som eleverne får via skolegangen og det store fokus på en sund livsstil, resulterer i, at eleverne også får mere mental sundhed. De får det meget bedre med sig selv. Det betyder, at en STU ungdomsuddannelse er med til at give de elever, der går der, et bedre selvværd og en bedre selvtillid. Og mere mental sundhed er en god forudsætning for at komme styrket ud på den anden side og dermed komme ind på en videre uddannelse eller på ud arbejdsmarkedet.

Skrevet af
Mere fra Arne Mikelsen

3 trådløse iPhone gadgets til dig der dyrker sport

Motion og helbred hænger uløseligt sammen. Ved at holde os aktive i...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *