Ergonomiske kontormøbler hjælper til en sundere hverdag

Ergonomi og kontormøbler bør gå hånd i hånd i hverdagen.

Arbejder du på kontor, og synes du også, at det er svært at holde sig i form i en stillesiddende hverdag? Så skal du læse med her. Nye ergonomiske kontormøbler gør det nemlig lettere at holde sig i gang på jobbet. Derudover bliver det også sjovere at være på arbejde, da fysisk aktivitet som bekendt giver mere velvære i hverdagen.

Møblerne kan desuden være med til at øge ens fokus på jobbet, fordi de kan hjælpe med at øge blodcirkulationen. Og det kan komme både firmaerne og de ansatte til gode. Møblerne vil nemlig resultere i gladere og dermed mere produktive medarbejdere. 

Mange forskellige funktioner

Ergonomiske kontormøbler kan være mange forskellige ting med forskellige funktioner. De kan eksempelvis hjælpe en til at bevæge sig mere, og de resulterer i færre smerter. Her kommer nogle eksempler på forskellige møbler samt deres funktion:

  • Hæve-/sænkeborde: Med et hæve-/sænkebord har du i løbet af arbejdsdagen mulighed for at stå op. Det er bevist, at det at stå op i løbet af arbejdsdagen på et kontor er betydeligt sundere end bare at sidde hele dagen. Det kan både hæves og sænkes, og det kan det, fordi det er godt med variation. Så kan man eksempelvis stå op i 15 minutter for derefter at sidde ned i 45 minutter osv. Hæve-/sænkebordet er et must på alle kontorer, hvis man gerne vil være sundere.
  • Gåbåndet: Et gåbånd kan påmonteres et hæve/-sænkebord. Dermed kan man bevæge sig mens man arbejder. Det vil sige, at det er en form for udvidet hæve/-sænkebord. Det fungerer ligesom et løbebånd, hvor man bare har skruet ned for farten.
  • Kontorstole: En ergonomisk kontorstol vil resultere i færre smerter i ryg, skulder og nakke, når man gennem dagen skal sidde ved skrivebordet. De er lavet, så man får den rette støtte de rigtige steder. Denne type stol kan med fordel kombineres med et hæve-/sænkebord.
  • Balancebræt: Et balancebræt hjælper med at styrke både balancen og musklerne. Et balancebræt kan også med fordel kombineres med hæve-/sænkebordet.
  • Siddebolde: Med en siddebold bruger man mere af kroppen, når man sidder ned. Man spænder automatisk i coren, og den er derfor ideel til lidt ekstra bevægelse i kroppen. Den hjælper med at styrke både lænden og ryggen.

Både nye og brugte kontormøbler i ergonomisk design vil altid være en god investering for mange firmaer, som har ansatte, der sidder på deres kontor det meste af deres arbejdsdag. Det vil resultere i gladere, friskere, og sundere medarbejdere, og det vil dermed betyde en mere effektiv og harmonisk arbejdsplads.

Skrevet af
Mere fra Arne Mikelsen

3 trådløse iPhone gadgets til dig der dyrker sport

Motion og helbred hænger uløseligt sammen. Ved at holde os aktive i...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *